Ali Ina Hollola Juhlakeräys

Aliinan Juhlakeräys

Mielenterveysongelmat ovat monesti seurauksia muista ongelmista kuten köyhyys, yksinäisyys ja ongelmalliset pari-ja perhesuhteet. Suomessa mielenterveydenhoito on erityisesti parin viimeisimmän hallituksen aikana huonontunut. Tämä on vaikuttanut suoraan myös omaan perheeseeni. Ilman sitkeitä ja rakastavia läheisiä monet kärsivät ovat täysin omillaan. Olen itsekin nuorempana saanut maksutonta terapiaa, joka antoi voimavaroja ja auttoi eteenpäin. Mielenterveysongelmia on monenlaisia ja tietynlaisissa tapauksissa lääkkeet ovat suuri apu. Monesti ihmisiä hoidetaan kuitenkin vain ja ainoastaan lääkkeillä, jotka hoitavat oireita, eivätkä pure ongelmien ytimeen. Tämä tulee yhteiskunnalle kalliiksi pitkällä tähtäimellä. Hyväntekeväisyyden ei tule todellakaan korvata julkista terveydenhuoltoa, mutta haluan potin perustamisella kiinnittää ihmisten huomion siihen, kuinka tärkeää työtä Mielenterveysseura tekee. Haluan muistuttaa ihmisiä, kuinka mielenterveysongelmat voivat toisaalta tulla kenen tahansa kohdalle, ja että nämä ihmiset ovat silti arvokkaita. Heidän hoitoon pitäisi panostaa enemmän. Mitä aikaisemmin ongelmiin puututaan, sitä parempi. Täten haluan potilla tukea ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä, olkoon se muotoa vähävaraisen nuoren harrastuksen tukeminen, vanhuksen yksinäisyyden taltuttaminen, tai addiktiosta kärsivän itsetunnon lujittaminen. Lisäksi haluan poistaa mielenterveysongelmiin liittyviä tabuja ja väärinymmärryksiä.

5.2.2018 6.3.2018

Ali Ina