Tyypit Helsinki Mielinauha-keräys

Hei tyypit - autetaan yhdessä!

Yksinäisyyden ja mielenterveysongelmien torjuminen ja helposti saatavilla olevan avun tarjoaminen lapsille ja nuorille pitäisi Tyyppien mielestä olla yksi meidän aikuisten tärkeimmistä fokuksista. Ongelmien ja yksinäisyyden syyt vaihtelee, mutta tärkeintä on, ettei nuori jää niiden keskellä yksin. Nuorena koettu yksinäisyys, kiusaaminen, tuen ja hyväksynnän puute ja ahdistuneisuuden kokemukset muuttuu aikamoisiksi möröiksi ja seuraa mukana koko elämän ajan - tarvitaan paljon apua niistä ylipääsemiseen. Mutta eikö oliskin hienoa, jos näitä mörköjä ei tarvitsisi aikuisena hoitaa ja yrittää häätää? Jos ne voiskin ennaltaehkäistä? Aika mieletöntä. Me voitaisiin nyt tehdä se! Joskus nuori tarvii vain yhden aikuisen, joka on kiinnostunut ja kuuntelee; yhden turvallisen paikan, jossa viettää aikaa; yhden ihmisen, jonka seurassa kokea hyväksyntää. Vaikka kavereiksi me aikuiset ei kelvatakaan, me voidaan tarjota työkaluja ja apua - ettei yksinäisyyden ja ahdistuneisuuden mörköjä edes pääsis syntymään. Me voidaan estää syrjäytymistä, kun me niin halutaan. Ei siis ajatella "omat ja muiden lapset" - vaan yritetään yhdessä tarjota kaikille nuorille mahdollisuus tasapainoseen arkeen ja aikuisuuteen ilman mörköjä. (Jos useimmiten pohdit vain asioiden taloudellista puolta, ei varmaan tarvi tässä erikseen mainita, kuinka paljon sairaslomat, mörköjen häätäminen ja työkyvyttömyys maksaa, eihän?) Nuorten hyvinvointi on oikeesti meidän kaikkien juttu - jos sitä ei halua tai voi ääneen sanoa kenellekään, niin kerrotaan meidän yhteisellä tuella nuorelle, että SÄ OLET TÄRKEÄ. Kaikista 20.5.2018 mennessä ostetuista Tyypit-koruista lahjoitetaan 0,50€ Mielinauha-keräykseen ja koko summa lisätään tähän pottiin 20.5.2018.

5.4.2018 20.5.2018

Tyypit